ESKISEHIR

 ESKISEHIR ...



Bilmedigim yerleri gezme fikri yillardir aklimdaydi ama bir turlu firsat yaratamiyordum . Bir gun evde otururken bir yerlerden baslamak gerektigini dusundum ve universiteden arkadasiminda orda olmasi vesilesiyle Eskisehir'e gitme fikri geldi aklima ve hafta sonu icin biletlerimi alarak planimi hayata gecirdim . Cumartesi 12 gibi Eskisehir'deydik ve direk sehir turuyla basladik. Anadolu universitesinin karsisindaki yoldan basladik geziye tranvayla Eskisehirin her yerine gidebiliyosunuz ama yuruyerekde 20 dk enfazla yol mesafesi neyse cok uzattim hemen baslayalim nereleri gezdik .


 Once goruldugu uzere yola odun pazari evlerinin oldugu kisimdan basladik cok guzel bir gorsellige sahip bu sokak ve ayni zamanda hediyelik esyalar satan esnaflarla ve el isi satisi yapan teyzelerde buradalar cok sirin sicak bir yer daha sonra 


Odun pazari evlerinin birine karikatur segisi yapilmis anadolu universitesinin duzenledigi bir sergiydi ve icerisinde cok guzel anlami yogun karikaturler var biz ozellikle turk karikaturistlerin cizimlerini cok begendik mutlaka gitmisken ugrayin derim . 




Tabiki YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLER MÜZESİ'ni gezmeden olmaz cunku Eskisehirin en buyuk pazrcalarindan biri icerisi o kadar guzel ki kendinizi kaybediyorsunuz . ATATURK 'un cok guzel portreleri heykelleri inanilmaz bunun yani sira turk sinemasindan Hulusi Kentmen' den Tarik Akan'a Adile Nasit'den Kemal Sunal'a Sener Sen'den Mujdat Gezen'e ve show dunyasindan Beyazit Ozturk siyasettende Ecevit , Recep Tayip Erdogan ,Kemal Kilicdaroglu gibi siyasi liderler 




Spor camiasindan bir cok isim hollywooddan Ingiliz kralliyet ailesinden edebiyati edebiyat yapanlara mutlaka ama mutlaka gidin ve gorun ve giris ucreti de cok cuzi bir miktar ..


Tabi gitmisken teyzelerle de bir kare almadan gidemedim cunku Eskisehirde olmak bunu gerektirir .




Ya porsuk cayi Adalar diye geciyor burasi Eskisehir'de guzel bir yer genelde ogrencilerin yogunlukda oldugu bir yer cayin her iki tarafindada alabildigine kafeler var ve cok guzeller surekli sokak sanatcilaru sarkilar soyluyorlar gezmezi yuruyus yapmasi cok keyifli bir yer sadece biraz kalabalik..

Cumartesi boyle bitmisti. Ertesi gunu sazova parkina saklamistik . Sabah erkenden sazova icin yola koyulduk Eskisehir odunpazari evlerinin hemen karsisindan 11 nolu otobusler sazovaya gidiyor . Biraz sehir disi gibi bir mevkide ama cok guzel insanin kendini kaybettigi bir yer hem eglenceli hem bol oksijenli ..

Sazova'yi sazova yapan sato , korsan gemisi ,yapay golet ,bilim ve deney merkezi , sualti dunyasi, uzay evi gibi etkinligin bol oldugu bir park insan kendini kabediyor her bir metrekaresinde ..





Gun boyu sazovada kaldikdan sonra aksama otobuse anca yetisdik ve Eskisehir turumuza burada son verdik cok guzeldi mutlaka gidin ve gezin demis miydim ? :)

Umarim severk okursunuz tekrar gorusmek uzere ..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LEE JONG SUK

MY MAD FAT DİARY'NİN YAKIŞIKLISI NİCO MİRALLEGRO